Hoe installeer je een Berkey Waterfilter?

Een Berkey waterfilter installeren is heel eenvoudig. Controleer eerst of alle elementen aanwezig zijn.

Stap 1 - Prime de black berkey filterelementen. Om te zien hoe je de waterfilter elementen primed, bekijk de daarvoor speciale instructievideo van Berkey Expert.

Stap 2 - Steek de schroef door de onderkant van het deksel en schroef de dop aan de bovenkant vast. Je kunt eventueel een schroevendraaier gebruiken.

Stap 3 - Pak de watertap en zet de zwarte ring met de bolle en platte kant. op de schroefdraad met de platte kant naar beneden. Het kan ook zijn dat je in plaats van de ring met bolle en platte kant, twee dezelfde ringen hebt. Plaats die dan op het de schroefdraad.

Stap 4 - Steek de watertap door het gat aan de voorkant. Pak dan de zwarte afsluitring en zet hem aan de binnenkant op de schroefdraad.

Stap 5 - Zet ook de moer op de schroefdraad en draai hem vast met de hand.

Stap 6/7 - Stop de pluggen in de gaten van het Berkey waterfilter systeem die niet worden gebruikt worden door Black Berkey elementen. Het is mogelijk om hier later nog extra elementen aan toe te voegen om de filtersnelheid te verhogen.
Er bestaan twee verschillende varianten van de pluggen: witte of beige/zwarte pluggen.

6 - Voor de witte pluggen: start met het losdraaien van de moer en de sluitring van de plug en stop de plug via de binnenkant in het gat van de bovenste kamer. Plaats de ring en de moer op de plug en draai hem vast met de hand.
Herhaal dit voor de andere pluggen.
7 - De beige of soms zwarte pluggen kun je met de smalle kant naar beneden vanaf de binnenkant erin indrukken.

Stap 8 - Installeer de geprimede waterfilter elementen. Breng de zwarte afsluitring aan op het waterfilter en steek hem door de binnenkant van de bovenkamer. Pak de zwarte vleugelmoer en draai met je hand vast op de schroefdraad.

Gebruik hiervoor geen gereedschap en draai de vleugelmoer niet te strak aan. De schroefdraad kan dan beschadigen. Herhaal dit proces met alle elementen.

Stap 9 - Zet als laatste de bovenkamer op de onderste kamer, vul de berkey met water en plaats en het deksel erop.

Vanaf nu kun je water zuiveren met de berkey waterfilter elementen!

Meer informatie

Voor de Nederlandse producthandleiding klik hier om de online handleiding te downloaden.

Bezig met laden...