Black Berkey Waterfilter Elementen

19 beoordelingen
  • Twee extra Black Berkey Waterfilter Elementen
  • Filtert tot 22.700 liter water (11.350 liter per element)
Bezig met laden...
Altijd gratis verzending
Meer dan 10.000 tevreden klanten
Beoordeling door klanten 9.2/10 - 107 beoordelingen
Beste Berkey dealer van Nederland

Aanbevolen combinatie

  • Black Berkey Waterfilter Elementen Black Berkey Waterfilter Elementen

Voor- en nadelen

  • Filteren tot 22.700 liter water (11.350 liter per element)
  • Verhoog de snelheid van je Berkey Waterfilter met extra Black Berkey waterfilterelementen

Berkey-systemen maken gebruik van geavanceerde en krachtige filters die we Black Berkey waterfilterelementen noemen. De Black Berkey waterfilterelementen hebben de norm voor de waterfilterindustrie aanzienlijk verhoogd.


Met de Black Berkey waterfilterelementen filter je moeiteloos alle ongewenste bestanddelen uit jouw drinkwater, zonder het verlies van waardevolle en heilzame mineralen die je lichaam juist zo hard nodig heeft. Denk daarbij aan: virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten, schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen. Reduceert bovendien nitraten, nitrieten en zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium. De Black Berkey filterelementen zijn getest door de Amerikaanse staat & EPA geaccrediteerde laboratoria en overschrijden het EPA & ANSI / NSF (standaard 53) protocol.


De revolutionaire Black Berkey waterfilterelementen zijn zo krachtig dat ze zelfs levensmiddel kleurstof uit water kunnen filteren. Bestel meteen een Black Berkey Rode Voedselkleurstof Test om het met eigen ogen te zien!
De Black Berkey waterfilterelementen zijn de meest effectieve zwaartekracht waterfilterelementen op de markt. Black Berkey filters zijn gemaakt van een koolstofcomposiet dat hoogwaardige kokosnootkoolstof bevat in combinatie met een gepatenteerde mix van 5 andere soorten materiaal.  De waterfilterelementen hebben door hun unieke structuur een uiterst zuiverende functie. De ultrafijne micro-poriën van de Black Berkey waterfilterelementen verhinderen dat virussen en pathogene bacteriën in jouw drinkwater terecht komen.


Daarnaast zijn de Black Berkey waterfilterelementen ook de meest duurzame filters. Één element is goed voor 11.350 liter water en per set van twee voor zelfs 22.700 liter water. Bij een doorsnee gebruik van 38 liter water per week, levert één paar Black Berkey waterfilterelementen je meer dan 11,5 jaar zuiver drinkwater op! Je filtert doorgaans 15,1 liter per uur met twee waterfilterelementen en 30,2 liter per uur met vier waterfilterelementen. (De Imperial Berkey kan zelfs uitgebreid worden met zes elementen en de Crown Berkey met acht.)
Ook zijn de Black Berkey waterfilterelementen makkelijk te reinigen. Na verloop van tijd kan de doorloopsnelheid van je waterfilterelementen verminderen. De porieën raken verstopt door kalkaanslag of ander residu, waardoor het water niet meer door het waterfilterelement kan dringen. Boen de buitenkant van de waterfilterelementen zachtjes met een schoon schuursponje onder stromend water en ze zijn binnen een mum van tijd weer zo goed als nieuw. (Let op: gebruik geen schoonmaakmiddelen!) Verder verleng je de levensduur van jouw waterfilterelementen met het gebruik van: Berkey BioFilm Waterzuiveringsvloeistof. Zo voorkom je algvorming en het dichtslibben van je filterelementen.

Maak jouw Black Berkey waterfilterelementen klaar voor gebruik

Het primen van Black Berkey waterfilterelementen - methode 1 met ring
  • Plaats de lichtbruine rubberen sluitring (wordt meegeleverd in de doos) op het uiteinde van het Black Berkey waterfilterelement en zorg dat de sluitring precies aansluit.
  • Druk de sluitring met Black Berkey waterfilterelementen tegen de keukenkraan aan (goed drukken om af te dichten).
  • Open langzaam de koudwaterkraan, terwijl je de sluitring stevig tegen de kraan aandrukt, en laat het water het waterfilterelement spoelen. Het water verschijnt als druppels op de buitenkant van het element en komt er ook aan de onderkant weer uit. Spoel je waterfilterelement minstens 30 seconden lang.
  • Maak elk Black Berkey waterfilterelement gebruiksklaar zoals beschreven in de bovenstaande stappen.
Het primen van Black Berkey waterfilterelementen - methode 2 universele siliconen primer

Mocht je niet beschikken over een kraan met voldoende waterdruk of stromend water dan kan je jouw Black Berkey waterfilterelementen ook primen met de Black Berkey Primer. Deze handige drukpomp spoelt jouw waterfilterelementen in een mum van tijd door. Bestel de Black Berkey Primer hier.

Extra beschikbaar zijn PF-2 Fluoride en Arsenicum filters


Breid jouw Berkey verder uit met PF-2 Fluoride en Arsenicum filters en filter je water ook op: fluoride, lood, arsenaat en arseniet, DBCP (dibroom-chloor-propaan), THM (trihalomethanen), herbiciden, bestrijdingsmiddelen en diverse andere achterblijvende ionen van zware metalen. Het aantal PF-2 filters moet altijd gelijk zijn aan het aantal Black Berkey waterfilterelementen. Deze filters zijn een aanrader als je in een noodsituatie verwacht erg verontreinigd water te moeten filteren. Twee PF-2 Fluoride en Arsenicum Filters zijn goed voor het filteren van 3.785 liter water of voor één jaar gebruik.

Inhoud Doos

  • 2 x Black Berkey waterfilterelement (1 paar)

Specificaties

Merk Berkey

Reviews

Goed product
Anoniem
Werkt prima,
top
Gyon
netjes en snel geleverd
gesealed nieuwe filters
makkelijk in gebruik
waarom geen standaard primer?
Supér
Anoniem
Deze filters zijn de beste die ik ken. Gaan jaren mee. Aanrader!"
Berkey waterfilter naar tevredenheid
Fred
Goed en betrouwbaar
Goede snelle service
Ronald
Schoon
Al jaren dikt tevreden met het waterreservoir met prima filters
Greet
Een mooi ogend product.
Vijf sterren
Goede service
Jacqueline
Snelle levering van de geweldige koolstoffilters voor mijn big Berkey
Snelle levering
Goed werkende koolstoffilters
Zeer goede filters
Leonie
We gebruiken onze Berkey al jaren tot grote tevredenheid. Het water dat uit de Berkey komt is heel erg lekker, we gebruiken het voor alles dat 'naar binnen' gaat. Dus voor koffie en thee maar ook om mee te koken. We hebben een Royal Berkey in de keuken en wanneer we met de camper weg gaan gebruiken we de Travel Berkey waar 5.7 liter in gaat. In landen zoals Spanje waar iedereen met grote waterflessen loopt te zeulen hebben wij gewoon ons eigen lekkere water.
Lekker water
gemakkelijk
goedkoper dan flessenwater
Uitstekend product.
Ed Neudorfer
Uitstekende filters die weinig onderhoud vragen.
Weinig onderhoud
Niets
Nieuwe filters in gebruik genomen.
leo
5 dagen geleden heb ik een nieuwe set filters in gebruik genomen.
Ik noteer (op aanraden van Philip) de eerste weken hoeveel water ik per dag gebruik.
Steeds vul ik bij met 1 of 2 kannen (van precies 2 liter). Zo meet ik per week het watergebruik. Na een paar weken bereken ik het gemiddelde watergebruik per week.
Dan vul ik de berekeningsmethode van Berkey in om vast te stellen hoeveel jaar mijn filters meegaan.

Halverwege de eerste dag constateerde ik wat viezigheid in het onderste deel van de Berkey. Het water heb ik weggegooid en onderste deel schoongemaakt.
Sindsdien blijft het water plus de bodemplaat keurig helder en schoon.

Helemaal blij met dit resultaat. Dank Philip!
Berkey werkt weer als vanouds super!
Na berekenen restlevensduur van de filters kan ik keurig op tijd weer nieuw filters bestellen.
Één telefoongesprek met Philip van Berkey ws erg waardevol.
Geen
Pagina
Bezig met laden...